מספר עובדות על מה מכילים פירות ועוד מאכלים שאנו אוכלים,
מצגת שמנפצת מספר מיתוסים.
לצפיה בכל תוכן המצגת :
לחצו כאןמול
תפוח עץ מסוג גרני סמית שהוא ירוק וחמוץ עדיף על תפוחי עץ מסוג: יונתןגאלה ושאר תפוחי- העץ המתוקים.
לא נכון
תפוחי העץ השונים מכילים : כ-%28 מים %51 פחמימות %3 סיבים תזונתיים ופחות ממחצית האחוז של חלבון ושומן. מתיקות הפרי נקבעת בהתאם לסוג הסוכר המרכיב אותו ומכמות החומצות שבו.
הרכבו של הדבש טוב יותר מזה של הסוכר.לכן במידה ורוצים להמתיק עדיף להשתמש בדבש ולא בסוכר.
לא נכון הרכבו של הדבש דומה לזה של
מורכבים מסוכר הסוכר. שניהם ענבים )גלוקוז( וסוכר פירות )פרוקטוז(.
001 גר סוכר מכילים 093 קל ואילו גר דבש יש 023 קל. ב-001
לא 1. הרימון דל בברזל . ב- נכון רימון יש כ-6.0 מ"ג ברזל. 001 גר
2. הרימון עשיר בפוליפנולים אשר נמצאו : * כמעקבים גדילת תאי סרטן שונים כמו: סרטן השד סרטן העור וסרטן הערמונית. * כמפחיתים את הסיכון לטרשת עורקים. 3. במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית .
הרימון עשיר בברזל ולכן מומלץ לשתות מיץ רימונים.
הברזל
הברזל במזון מופיע בשתי צורות: ברזל מן החי וברזל מן הצומח. הברזל מהחי נספג בשיער של: -03 %07ואילו הברזל מן הצומח נספג בשיעור של : %01-5 . משפרי ספיגה -ויטמין C מעכבי ספיגה- חומצה אוקסלית )רימוןתרד( חומצה פיטית ) קקאוסובין חיטה שקדים( פוליפנולים )תהיין אדוםרימון( אלכוהול.
לא נכוןופלפלים מכילים עגבניות מלפפונים
ירקות המהווים את פרי הצמח מכילים יותר סוכר מאשר אלו המהווים את השורש או את הפקעת.
פחות סוכר מאשר תפו"א סלק וגזר.
העלים החיצוניים של החסה עשירים בויטמינים יותר מהעלים הפנימיים.
נכון
ככל שהעלה גדול ומפותח יותר כך כמות הויטמינים שמצליח לאגור גדולים יותר.
בפחית מיץ טבעי יש אותה כמות סוכר כמו בפחית קולה.
נכו ן בפחית מיץ טבעי ובפחית
קולה יש 8 כפיות סוכר.
מרק עוף מקל בהצטננות נכ
השפעה על מערכת החיסון והוא מקל על חומרת מרק עוף מכיל אצילציסטאין הצינון. שהוא חומר מכייח.
מחקרים ון הראו שלמרק עוף
בבשר בקר רזה כמות השומן דומה לזו שבעוף. אך הוא פחות בריא כי כמות הכולסטרול בו גדולה יותר. לא נכון 4.51 גר שומן ב-001 גר עוף יש
בעוד שב-001 גר בקר מנתח רזה יש 2.6 גר ב-001 גר סינטה יש 98 מ"ג שומן. כולסטרול וב-001 גר חזה עוף יש 58 מ"ג כולסטרול. 50% מהשומן בבקר הוא חד
צמחונים או אנשים הממעטים בצריכת בשר יכולים להחליף את מנת הבשר בשקדים ואגוזים.
לא נכון
חלבון הבשר הוא בעל ערך ביולוגי גבוה בעוד שחלבון השקדים והאגוזים הוא בעל ערך ביולוגי נמוך.
מומלץ לחלק את התפריט היומי לארוחות קטנות כל כמה שעות מאשר לאכול שתי ארוחות גדולות.
נכון
חלוקת התפריט לארוחות קטנות לאורך היום משפיעה על הפרשת
טריפטופן ולכן שתיית חלב מעלה את ייצור הסרטונין.
שתיית כוס חלב לפני השינה מבטיחה שינה טובה יותר. נכו ן חלב עשיר בחומצה אמינית
"אם למערה שלך פתח יציאה צר אל תלעיט את אורחיך שאם לא כן תמצא את עצמך תקוע איתם למשך שבוע מתוך פו הדב לפחות".
אכלו תזונה לבריאות